PL13 - 13th Polish Company
Wymagania systemowe? - Wersja do druku

+- PL13 - 13th Polish Company (http://pl13.com.pl)
+-- Dział: PORADNIKI I GRA (http://pl13.com.pl/forum-142.html)
+--- Dział: Błędy (http://pl13.com.pl/forum-111.html)
+--- Wątek: Wymagania systemowe? (/thread-2192.html)



Wymagania systemowe? - POLACZEK96 - 28-02-2018

Witam tak jak w temacie mam pytanie co do wymagań systemowych tej gry ... Pamiętam z czasów jak jeszcze grałem że był z nimi jakiś problem ... Mam zamiar zakupić nowy sprzęt bardziej mobilny jakim jest cudo techniki zwane laptopem... Czy jest w tej grupie człowiek " Informacja " który jest wstanie mi powiedzieć jakie powinien mieć wymagania nowy laptop bym nie czuł się jakbym grał w Minecrafta i oczywiście żebym mógł jeszcze uczestniczyć w większych zgrupowanych walkach. W razie czego nie należę do rodziny królewskiej gdzie byłoby mnie stać na każdego laptopa jaki jest na rynku. Z góry dziękuję i pozdrawiam Smile


RE: Wymagania systemowe? - Uziriel2796 - 28-02-2018

Nie wiem, jakimi funduszami dysponujesz. Z własnego doświadczenia wiem, że żeby na spokojnie grać w większych walkach, trzeba mieć co najmniej GTX 950 jeżeli chodzi o grafikę. Z procesorem jest nieco większy luz, bo w modelach za 2500 zł już są odpowiednie.

Jeżeli chodzi o konkretne wymagania, to niestety, musi się wypowiedzieć ktoś bardziej obeznany. Jeżeli chcesz, to zapytaj się o konkretny sprzęt na reddicie Planetside: https://www.reddit.com/r/Planetside/


RE: Wymagania systemowe? - POLACZEK96 - 28-02-2018

Planuję zakup maszyny tak do 4 kapci raczej powinienem coś wygrzebać.


RE: Wymagania systemowe? - Uziriel2796 - 28-02-2018

No to nawet lepszy niż ten, który ja posiadam. Na spokojnie będziesz miał w dużych walkach (jeżeli kupisz za 4k) ok 40 fpsów albo i więcej, jeżeli pogrzebiesz w ustawieniach graficznych


RE: Wymagania systemowe? - DD26 - 25-12-2018

Witam, jestem nowy na forum i z góry przepraszam że odkopuję stare wątki, lecz nie mogę założyć kolejnego ( lub nie wiem jak to zrobić)

Ale do sedna, wczoraj postanowiłem zacząć swoją przygodę z PS2 i gra się pobrała, odpalam, wybieram frakcję, przechodzę tutorial i na samym jego końcu wybierałem coś w rodzaju świata lub mapy do gry. Kliknąłem na proponowaną, pojawił się ekran ładowania, wszystkie pięknie, tylko że stanęło na 99% i nic się dalej nie dzieje. Gry mi nie wywala, słyszę jakby dźwięki z gry ale przed moimi oczami wciąż jest ekran ładowania. Czekałem koło 15 minut i nic się nie zmieniło.

Ktoś miał podobne problemy i wie jak to rozwiązać ??
Mój sprzęt to Intel I5 7 generacji, GTX1050
Laptop Lenovo Legion Y520

Z góry dziękuje za pomoc Smile

Edit: Szukałem na necie rozwiązania ale nic nie znalazłem.


RE: Wymagania systemowe? - Uziriel2796 - 25-12-2018

Nie jest to powszechny bug. Czy po ponownym włączeniu gry miałeś go kolejny raz? Może być on spowodowany jakimś bugiem związanym z tutorialem, więc ominięcie tutorialu powinno pomóc.